Ledare. Kim Ottosson.

2017-12-23 07:00
ETC Sundsvalls ledarskribent Kim Ottosson tar en närmare titt på välfärdens julroulette. Bild: Canstock
ETC Sundsvalls ledarskribent Kim Ottosson tar en närmare titt på välfärdens julroulette.

Välfärdens julroulette

Men särskilt rättvist ekonomiskt är det inte med elcykelpremie även om jag tror på elcykeln.

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Från

 kr

Från

 kr

God Jul önskar oss Pensionsministern!

En fin tanke att försöka tillmötesgå människor som vill fortsätta att jobba i ett yrke som de trivs i och kan fortsätta att tjäna in till pensionen. Nu är det visserligen ganska många som hellre skulle vilja se en annan uppgörelse. Att höja pensionen för de som ligger på och under fattigdomsnivån i Sverige. Skämspensionen till de som inte ens har råd att cascha in kuponger, som oftast gäller för att man ska köpa fler av en produkt och då spricker budgeten ändå, trots kupong.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


En del skulle dessutom behöva behålla den nuvarande lägsta ålder då man får gå i pension. De har arbetat i yrken under den tid då inte liftar, hissar eller skogsscotrar var det mest vanliga, under den tiden när rökning var tillåten överallt.

God Jul önskar oss Svenskt Gammaldags Näringsliv!

Som tycker att regeringens budget inte ens är halvbra utan riktigt dålig när finansministern inte lyssnar. De menar att skattesänkningarna är tillrättalagda men de är ju inte rätt lagda, till företagande och produktionsökning, så det blir snart ett elände i Sverige igen. Tycker mig känna igen den klagan sedan förut från SGN och önskar att de kunde råka säga några ord om bättre och miljövänligare produktion, men de kanske tänker att vad faan ska vi med det till!

God Jul önskar Elcykelministern!

Förstår tanken att om så bara några ställer bilen i storstaden så lönar det sig för hälsan och klimatet både här och där. Men särskilt rättvist ekonomiskt är det inte med elcykelpremie även om jag tror på elcykeln och andra små innovativa fordon.

Premien får man oavsett antal bilar du nyttjar i hushållet. Bättre planering och ökad röjning av vägar samt en annan fordonskultur i vårt samhälle när vi får flera oskyddade trafikanter blir bra.

Bor man utanför de större städerna, vilket väldigt många gör och som dessutom har familj, så är det coolt med en elcykel men den fyller inte funktionen av att ersätta den vanligaste bilen, dieselbilen. Så hur hade ministern tänkt att fler ska få ta del av omställningskakan? I dagsläget river klimatångesten minst lika stort ute i landet som i huvudstaden.

God Jul från LSS-ministern som ”verkligen vill att alla ska få den hjälp som de behöver”. Tror att hon då vill att vi i kommunerna ska se och avhjälpa behoven som finns, så att statliga LSS kan öka sin skillnad med att minska sin budget.

Merry Christmas önskar oss också bygdens son som gärna tar sig en köttbit och vill öka vår livsmedelsproduktion på grisarnas bekostnad. Tänker att vi har en så stor skuld att betala till djur och natur att varje liten kotlett mindre och varje nej till Roundup-köp även är en seger för våra själar.

God Jul önskar Sundsvalls politiker med att sjunga tillväxtens lov i kör på Norra Kajen medan facklan av ”biogas” lyser upp tillvaron. Någon vill sjunga en vers på skånska men då får moderaterna kalla fötter och ställer in.

Så här i juletider måste jag som politiker ändå tillstå att det inte alltid blir perfekt men det hedrar de som försöker.

Sist men inte minst råkade jag höra att fd Alliansen har enats om ett sjuhejandes God Jul till hela svenska folket med en hemlig åtgärd som ska göra det mesta helt onödigt att göra! Tänker att det kan ju inte vara skattehöjningar för då blir det mera att göra välfärd av.

Mina Julhälsningar går till #vistårinteut för deras kamp för flyktingars rättigheter.

Kim Ottosson
Kim Ottosson 

Politiker för (V) i Sundsvall och miljöinspektör. Trebarnsmor som bor i Indal med djur och natur inpå knuten. Ordförande för Mitt Sverige Vatten och Sundsvall Vatten. Har ett starkt engagemang för global rättvisa, mänskliga rättigheter samt djurens och naturens rätt att vara.