Kultur & Nöje.

2017-12-22 10:40
För tredje året i rad sätter Cirkus Elvira upp en föreställning med premiär i mellan­dagarna. Bild: Lia Jacobi
För tredje året i rad sätter Cirkus Elvira upp en föreställning med premiär i mellan­dagarna.

Sundsvallscirkus som växer i jul

Ännu mer teater, ännu fler cirkusartister, ännu mer upplevelse! Det blir det när Sundsvalls eget cirkussällskap, Cirkus Elvira, sätter upp en julföreställning för tredje gången.

””Cirkusmysteriet” kommer att underhålla alla från fyra år och uppåt”, säger Ann Jerbo.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Mysigt, rart, snällt, spännande och roligt. Så beskriver Thomas och Ann Jerbo på Cirkus Elvira årets julcirkus ”Cirkusmysteriet”.

– Den utspelar sig i cirkusbyn efter en säsong som gått sådär. Cirkusdirektören och de andra behöver komma på idéer till nästa års föreställning. Men så börjar det hända saker, säger Thomas Jerbo som ju även är clownen Daff-Daff.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


I historien lyfts frågor som hur vi möter olikheter och främlingar och vad som händer när det oväntade händer. Men det är inte historien man ska tänka på när man går hem efter föreställningen, det är cirkusupplevelsen.

– Förra året hade vi fyra personer i ensemblen och nu har vi nio. Tre av dem är professionella cirkusartister som håller mycket hög klass. Vi är så glada att de hade tid att komma hit.

Han pratar om luftakrobaten Manda Rydman, lindanserskan Johanna Abrahamsson och jonglören Julietta Birkeland som alla jobbar runt om i världen men just nu har landat i Sundsvall. Här får de hjälp av skådespelarna Camilla Lundgren, Tord Lundgren och Hans Thörn från föreningen Svartviksspelet och Ola Öhlén och Alice Zackrisson från Sundsvalls Stadscirkus.

– Vi har gott om egna talanger i stan också, det växer och bubblar och pyr, vilket känns fantastiskt. Premiären är den 27 december. Vi spelar 22 föreställningar i jul och 40 procent av platserna är redan utsålda. Vi hoppas att det här ska bli en älskad julklapp till människor i alla åldrar, säger Ann Jerbo.