Kultur & Nöje.

2017-08-25 12:00
 • Mikael Andersson-Knut, Sensus, Anastasia Stener, Pipeline, Karin Zimmerman, Sensus och Niklas Bjermkvist, Pipeline, är delar av arrangörsgruppen som ordnar Sundsvall Block Party fredag och lördag.
  Mikael Andersson-Knut, Sensus, Anastasia Stener, Pipeline, Karin Zimmerman, Sensus och Niklas Bjermkvist, Pipeline, är delar av arrangörsgruppen som ordnar Sundsvall Block Party fredag och lördag.
 • Slowgold. Bild: Ellika Henriksson
  Slowgold.
 • Erik Lundin. Bild: Elle Johnson
  Erik Lundin.
 • Solen.
  Solen.

Kvartersfest lockar med tunga namn

Sundsvall Block Party återkommer i helgen för fjärde året. Precis som tidigare präglas kvartersfesten av en mångfald av musik i olika genrer.

”Wow. Det här är det bredaste och mest namnkunniga programmet vi haft hittills”, säger Mikael Andersson-Knut i arrangörsgruppen.

 

Tre scener – en gata. Konceptet bakom Sundsvall Block Party är sig likt. Precis som tidigare år blir det musik i kvarteret kring Kyrkogatan med scener på musikklubben Pipeline och Hotel Strand med en kompletterande utescen på gatan.

Nationella storheter som Erik Lundin, Maxida Märak, Lisa Miskovsky och Anna Järvinen blandas med lokala namn som Shady Town, Bränder Leo Minore och Dropvision. Musikaliskt spänner det ifrån allt från soul och hip-hop till country och tung metall.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Som tidigare är det en blandning musikaliskt och av etablerade och nya hungriga artister och band, konstaterar Mikael Andersson-Knut från Sensus, som tillsammans med Pipeline arrangerar med stöd från bland annat Sundsvalls kommun och Arrangörslyftet.

Bjuder på ny och bra musik

– Vi har ett fantastiskt program. Det är häftigt att vi kan bjuda på så mycket ny och bra musik, säger Anastasia Stener på Pipeline.

– Är man intresserad av musik ska man absolut inte missa chansen att komma hit och se och lyssna. Tanken är att besökarna ska kunna upptäcka ny musik. Du kommer hit för att se en akt och upptäcker kanske tre andra som du inte visste om, säger Karin Zimmerman på Sensus.

Arrangörerna är också måna om att hålla ner priset för festivalbesökarna. Alla konserter ute på gatan är gratis och för den som vill se allt finns ett festivalpass för 200 kronor.

– Block Party är ingen kommersiell festival. Vi gör inte det här för att tjäna pengar. Många jobbar också ideellt för att festivalen ska kunna genomföras. För oss är det musiken som står i centrum och vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av festivalen. För oss är det också ett startskott för hösten, säger Niklas Bjermkvist på Pipeline.

Vädret är aldrig ett hinder

Att ha en festival som delvis arrangeras utomhus kan vara en utmaning vädermässigt.

– Tidigare år har vi haft åskoväder, storm och översvämningar så vi har varit med om det mesta. Men bara på dagen. När kvällen och festivalen dragit igång har det gått bra, hittills, säger Anastasia Stener.