Kultur & Nöje.

2017-06-22 20:20
Daff-Daff , alias Tomas Jerbo, syns hela sommaren på Norra berget. Bild: Kerstin Stickler
Daff-Daff , alias Tomas Jerbo, syns hela sommaren på Norra berget.

Full fart hela sommaren med cirkus på Norra berget

Show för hela familjen, men även barnföreställningar med clownen Daff-Daff och nycirkus bjuds på Norra berget under sommaren.

Det är nionde året i rad som Cirkus Elvira erbjuder cirkus på Norra berget under sommaren. Verksamheten har vuxit allt sedan starten och utökats med fler föreställningar och mer kringaktiviteter.

I år bjuds det bland annat på gratis cirkusskola för alla barn och en cirkuspark med fri lek för de minsta.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Cirkussommaren startade redan i slutet av maj med besök från förskole- och skolgrupper i samarbete med den kommunala kulturskolan. 

Populär cirkusskola

– Under en vecka öppnade vi cirkusen för barngrupper som både fick se en föreställning och själva prova på i vår cirkusskola. Veckan blev snabbt fulltecknad och det var många grupper som inte fick plats så vi håller redan nu på att se om vi kan utöka detta inför nästa år, berättar Tomas Jerbo.

Nytt för i år är också en föreställning med clownen Daff-Daff som spelas för de minsta fram till den 28 juni. Det är cirkusdirektören själv, Tomas Jerbo, som spelar den populära och lite knasiga clownen.

Huvudnumret är familjeföreställningen ”Sommarskoj” som spelas under fyra veckor i juli.

Avslutar On The Top

Cirkussommaren avslutas med ”Circus On The Top” med fem shower i augusti, där folkmusik blandas med nycirkus.

– Det har blivit en tradition att vi även gör en lite vuxnare kvällsföreställning med nycirkus och precis som i fjol medverkar folkmusikerna i Bjäran, säger Tomas Jerbo.

Nytt för i år är också att cirkusen har bytt ut alla lampor till led-belysning, vilket har minskat energiförbrukningen drastiskt.

– Nästa steg är att driva hela cirkusen med solceller. Vi ska vara en verksamhet fyllt av mänsklig energi, inte fossil energi, säger Tomas Jerbo.