Kultur & Nöje.

2017-06-09 12:00
Jessie och Jecko, kändisarna från Barnkanalen, medverkar.
Jessie och Jecko, kändisarna från Barnkanalen, medverkar.

Färgsprakande fest med glädje och mångfald

I helgen blir det fest i glädjens och mångfaldens tecken i Nacksta med karnevalståg, marknad, artister och ett särskilt barntorg.

I morgon, lördag 10 juni, är det dags igen för Nackstakarnevalen. Hela dagen blir det aktiviteter och underhållning på den stora gräsytan invid badet i Nacksta.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Det är en fest i glädjens och mångfaldens tecken för att lyfta fram de goda krafterna som finns i Nacksta, säger Yamandú Pontvik, som är en av de drivande i karnevalen och Forza Nacksta.

Dagen inleds med ett karnevalståg från St Olofsskolan till den stora gräsplanen intill utebadet där det förutom en scen skapas ett torg med mat, fika, knallar och aktiviteter för barnen som skrotverkstad, skapande och möjlighet att prova på olika instrument. 

På scenen står bland andra Sound of Nacksta-kören. Det blir dans och musik med ungdomar från området samt artister som Jessie och Jecko från Barnkanalen och Andra Generationen, som bland annat har varit med i Melodifestivalen. 

Det stora dragplåstret är nog ändå syskonen Ava och Agnes Arrhult, som kommer från Nacksta, och som har toppat Spotify med låtarna ”All I Need” och ”My Addiction” under våren tillsammans med Joakim Lundell.

Relaterade artiklar