Hoppa till innehållet

ETC Sundsvall

Hela världen på tallriken

Nazmul Haque förbereder dagens lunch på Hedbergska skolan. I dag serveras det bland annat panerad fisk med kokt potatis och portergryta, både vegetarisk och icke vegetarisk.
Nazmul Haque förbereder dagens lunch på Hedbergska skolan. I dag serveras det bland annat panerad fisk med kokt potatis och portergryta, både vegetarisk och icke vegetarisk.

ETC Sundsvall.

Yoghurt från Danmark, kalkonbröst från Brasilien och lök från Ungern. Under en vanlig vecka importeras livsmedel från 18 olika länder för att komponera matsedeln på en av Sundsvalls skolor. Och endast 21 procent av livsmedlen på tallriken är ekologiska.

ETC Sundsvall har granskat maten som serveras på skolrestaurangen vid Hedbergska skolan under en vecka. Totalt användes 113 olika livsmedel under veckan, 44 procent av dessa kommer från Sverige. Drygt 21 procent var ekologiska. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Sundsvall!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00