Inrikes.

2017-09-29 08:00
Bild: Anna Thors

Hallå där, Svante Säwén ...

Svante Säwén, mångårig politisk redaktör på Dagbladet, är från detta nummer ny medarbetare i ETC Sundsvall.

 

Vem är du?

– Jag är 62 år, gift, familjefar med två utflugna barn – och nybliven farfar! Jag är Sundsvallsbo av födsel och ohejdad vana även om jag de första åren bodde både i Ånge och i Tierp. Tidigare har jag varit både brevbärare, fabriksarbetare, banarbetare i Abisko, växlare, lokförare och instruktionsförare.


KOM TILL BOKMASSAN!

ETC och Leopard arrangerar 29 och 30 september Bokmassan (Heden, Göteborg). Massa författare, massa böcker – och inga högerextremister.

Här hittar du all information om evenemanget.


Du har även en lång tidningsbakgrund.

– Ja, mest känd för Medelpadingarna är jag för att jag jobbat 24 år på saligen avsomnade Dagbladet. De senaste 22 åren var jag S-märkt politisk redaktör för tidningen. Det var ett drömjobb för en som är politiskt intresserad. Efter ett år på Sundsvalls tidning som krönikör är jag nu högstadielärare i Timrå – och frilansskribent.

Vad ska Du göra i ETC Sundsvall?

– Jag ska bevaka kommunfullmäktige
i Sundsvall både vad gäller sakfrågorna och det politiska spelet. Detta i en kommun som faktiskt styrs på ett även för blocköverskridande samarbeten ovanligt sätt i dagens Sverige.

Vad kan ETC göra för skillnad i Sundsvall?

– ETC har en viktig roll att spela nu när Dagbladet är borta. Jag är personligen väldigt kritisk till hur Sundsvalls tidning skött bevakningen av den lokala politiken sedan de fick monopol på den lokala dagstidningsfronten. Min förhoppning är alltså att ETC genom mina skriverier ska kunna bidra till en bättre belysning av kommunpolitiken.