Hoppa till innehållet

Reportage

Grön mat på menyn?

Biteline har bland annat en  vegansk pizza på sin meny.  Med veganost baserad på kokos.
Biteline har bland annat en vegansk pizza på sin meny. Med veganost baserad på kokos. Bild: Bild: Oscar Eriksson

ETC Sundsvall.

Konsumenterna blir alltmer medvetna och efterfrågan på vegansk mat ökar. Men även om utbudet successivt blir bättre kan det fortfarande vara svårt att hitta vegansk mat på stans restauranger.

– Utbudet i Sundsvall har växt under de senaste åren, men det kan fortfarande vara en utmaning att gå ut och äta, särskilt som vegan. Är man vegetarian är det avsevärt lättare eftersom de flesta restauranger som regel har åtminstone ett vegetarisk alternativ, säger Therése Granholm, vegan och utbildad kock.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Sundsvall!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln