Debatt. .

2017-11-30 07:00
Leif Östling.  Bild. Tomas Oneborg/Svd/TT
Leif Östling.

Välkommen in bland oss pensionärer, Leif!

Hej Leif!
​Läste att du nu hoppar av som ordförande för Svenskt Näringsliv. Jag förstår dig. Välkommen in bland oss pensionärer. Men du lär väl ha häcken full även i fortsättningen.

Du har ju flera uppdrag. Och i dina kretsar brukar det ju dessutom dyka upp nya uppdrag där du kan dryga ut pensionen. Grabbarna i din vänkrets lär nog höra av sig.

Men nu blir det nog till att vända på slantarna, även för dig. Du har väl följt debatten om fattigpensionärerna och de framtida pensionerna? Vi har ju för fan betalat skatt i hela vårt liv! Och vad fan får vi för pengarna numera?

Som pensionär får vi ju också en del tid över. Och om jag känner dig rätt så lär du nog få dagen att gå. Du vet väl att det finns något som heter ideellt arbete! Det är när man jobbar för något som man tycker är viktigt utan att ta betalt. För att andra än en själv ska få det bättre. Och då får man heller ingen skatt. Fiffigt va? Hundratusentals runt om i Sverige jobbar varje dag gratis för en massa behov som finns i vårt samhälle och som vissa anser att vi inte har råd med. Det blir för högt skattetryck brukar man säga.

Men jag tror på dig Leif. En vacker dag kommer även du att stå i något gathörn med en insamlingsbössa i handen för barnen i Syrien. Och med dina internationella kontakter kommer nog pengarna att hamna i rätta händer. Eller kanske du en vacker dag står på något torg och deltar i någon manifestation för högre löner för alla som sliter i sjukvården eller hemtjänsten? Vi kan väl i alla fall sätta oss ner och resonera?

Lycka till i alla fall! Jag hör av mig.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter